Vandaag komt er een nieuwe single uit van de band Everyday Robots, genaamd Modern Day Psycho. Jaimy Weijenberg, gitarist van de band, vertelt erover.

Dit artikel verscheen ook op 3voor12/Tilburg

Everyday Robots is een alternatieve rockband. De muziek doet denken aan Queens of the Stone Age en Cage the Elephant en ze geven energieke optredens.

“De track vertelt een verhaal over de opstandige jeugdigheid die in ons schuilt en de eindeloze zoektocht om ergens bij te horen of je plek te vinden. Iedereen heeft zijn eigenzinnige, gestoorde manier van leven en probeert hierin zijn of haar plekje te vinden in de hedendaagse chaos waarin we ons bevinden”, vertelt de zanger in een persbericht.

Tekst loopt door onder de Facebookpost 

Een nieuw jasje

Deze track was de eerste die de band schreef met Thomas Melisse. Hij vervangt de originele gitarist, die in 2019 de band verliet. “Toen hebben we onze muziek in een nieuw jasje gestoken. Iets minder rock, iets meer richting pop. Short-Term Satisfaction was iets rustiger, dus makkelijker om kennis mee te maken”, legt gitarist Jaimy Weijenberg uit. Modern Day Psycho heeft meer gitaar, zoals we beloofd zijn van de band. Het nummer is opgenomen met producer Roy van Roosendaal in Kytopia, in samenwerking met Suburbian Records.

Focus op najaar

Er stonden wel wat shows gepland waarin genoeg kansen waren om de single te spelen, maar door corona gaat dat niet door. “We gaan natuurlijk wel gewoon door met schrijven en we focussen ons nu op het najaar, om dan shows te spelen.” Gelukkig kan Everyday Robots wel nog online samenkomen: “Als iemand een idee heeft, dan gaat diegene er gewoon mee aan de slag en dan vult de band het aan. Normaal werken we het met de volledige band uit in de repetitieruimte, nu doen we dat online.”

Of er albumplannen zijn? “Het plan is dat dit onderdeel is van een EP die later dit jaar uitkomt. Een deel ligt al klaar, de EP staat voor de helft.” Beluister het nummer hier: