VLISSINGEN/ROOSENDAAL – Huishoudens met luxe loungesets of een barbecue in de achtertuin moeten extra alert zijn op hun spullen. De politie waarschuwt dat er deze maand meer tuinsets worden gestolen dan normaal.

De plunderingen komen vooral voor in Zeeland en West-Brabant. In Tholen kwamen begin april de eerste meldingen binnen. Bij drie adressen werden een barbecue, loungeset en volledige tuinset meegenomen door nog altijd onbekende verdachten.

Deze week zijn ook aangiften gedaan in Vlissingen en Roosendaal. In Vlissingen maakten de dieven zes tuinstoelen, een loungebank, eettafel en salontafel buit bij meerdere huizen.

Vandaag maakt een wijkagent bekend op Twitter dat er ook tuinsets en barbecues zijn gestolen uit de Roosendaalse wijk Landerije. De berovingen lijken op deze manier steeds meer naar het oosten te bewegen.

Daarom pakken ook andere gemeenten de laatste ontwikkelingen rond de roven op en delen het met haar inwoners, zoals de wijkpolitie van Moerdijk. ,,De laatste tijd vinden er opvallend veel diefstallen van tuinsets en barbecues plaats. De eerste meldingen komen uit Zeeland, maar afgelopen nachten zijn er ook in de Roosendaalse wijk de Landerijen tuinsets ontvreemd.”

De wijkagenten vragen dan ook om ogen open te houden op verdachte bewegingen. ,,Ziet u iets verdacht of heeft u iets verdachts gezien? Wij horen het graag.”

De politiekorps houdt rekening met een verband tussen de verschillende plunderingen.