Bioscoop Take Ten in Uden verzorgt deze week gratis privévoorstellingen voor huishoudens waarvan één of meer mensen een vitaal beroep hebben. ‘’We zagen dat vooral de zorgmedewerkers in Uden het erg zwaar hebben. Zo kunnen we een aantal mensen ontspanning bieden,’’ aldus Joop Hamers, marketing manager bij Take Ten.

Bij de aanmelding wordt er gevraagd om een contactpersoon binnen de organisatie waar men werkzaam is. Zo kan de bioscoop controleren of het daadwerkelijk om een vitaal beroep gaat. Ongeveer twee derde van de voorstellingen gaat naar zorgmedewerkers. Het andere deel gaat naar mensen met een ander vitaal beroep. ‘’We vinden dat zorgmedewerkers echt een heel zware periode achter de rug hebben, dus we willen hen het meest in het zonnetje zetten. Maar daarbij willen we ook andere vitale beroepen niet vergeten,’’ vertelt Hamers.

Uden is een van de gemeentes die het zwaarst getroffen is door het coronavirus. Tot en met 6 mei waren er 275,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen per 100.000 inwoners.

Vouchers
De bezoekers van de privébioscoop kunnen kiezen uit de acht films die vlak voor de sluiting in de bioscoop draaiden. Door de vele aanmeldingen kan niet iedereen van de privébioscoop gebruik maken. Deze mensen ontvangen een voucher waarmee ze een gratis voorstelling bij kunnen wonen wanneer de bioscoop weer open gaat.

Afstand en geen drankjes
De bioscoop kreeg goedkeuring van de gemeente mits er voldaan kan worden aan de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat de bezoekers en medewerkers anderhalve meter afstand moeten houden en dat er geen drankjes geserveerd worden. Huishoudens mogen met maximaal vijf mensen komen. ‘’Hier zijn we heel streng in. Op het moment dat mensen met z’n zessen of meer zijn, wordt het lastig om te controleren of ze allemaal uit hetzelfde huishouden komen,’’ legt Hamers uit.

Gezinnen konden zich tot en met 19 april aanmelden voor de privévoorstelling.