OUDENBOSCH – Sporttalent Jarle Gerrits (18) timmert hard aan de weg om een topschaatser te worden. Zo werd hij in december van vorig jaar Nederlands Kampioen Sprint en Nederlands Kampioen Allround Junioren. Door de maatregelen van de overheid is hij genoodzaakt om thuis te trainen en  zo fit te blijven.

Hoe ziet zijn trainingsweek er nu uit? ,,Ik train nu ongeveer vijf à zes keer in de week. Ik fiets vooral, ik heb laatst mijn squatrek in elkaar gezet en daar kan ik mijn krachtoefeningen op doen. Schaatsbewegingen kan ik ook thuis blijven oefenen, daar heb ik niets voor nodig,” vertelt Jarle.

Na een korte pauze heb ik inmiddels de trainingen weer opgepakt in mijn eigen ingerichte krachthonk 💪🏽 #thuistrainen #corona #knsbtalentteamzuid

Geplaatst door Jarle Gerrits op Maandag 20 april 2020

Na de persconferentie die Rutte dinsdagavond gaf, is het duidelijk dat trainen in groepsverband niet  mogelijk is. Voor iedereen ouder dan 18 jaar blijft gelden dat sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Wandelen , fietsen of hardlopen in de buitenlucht blijft toegestaan , zolang er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Normaal gezien zouden mijn groepstrainingen vanaf 1 mei starten

,,Normaal gezien zouden mijn groepstrainingen vanaf 1 mei starten. Vandaag hebben we een brief ontvangen waarin staat dat de bond aan het overleggen is over de verschillende protocollen die ze gaan hanteren. Uiterlijk 27 april horen we meer”, vertelt Jarle. In september start de competitie voor  Jarle weer. Het seizoen van de jonge schaatser lijkt daarom nog gespaard te blijven.

KNSB

De  Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) geeft aan het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en sportkoepel NOC*NSF te volgen. Alle schaatswedstrijden, waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd zijn door het Rijk tot 1 juni verboden. KNSB en NOC*NSF gaan samenwerken om ondersteunende webinars te organiseren, specifiek voor schaats- en inlineskateverenigingen.

Bron: knsb.nl