We horen de laatste tijd veel van Nederlanders die vastzitten in het buitenland. Andersom zijn er ook buitenlanders die vastzitten in Nederland. We luisteren naar het verhaal van een van hen.

Lou Remeter is een Franse master-student aan de Radboud Universiteit. Ze was van plan om een tijdje terug te gaan naar haar familie in Frankrijk maar door de lockdown in haar thuisland heeft ze haar plannen moeten wijzigen.

Luister hier naar haar verhaal en hoe zij het ervaart om in deze tijden in Nederland te zijn.
Aangezien het om een internationale student gaat, is het fragment in het Engels.

Bij Fontys Hogescholen zijn ze niet bekend met internationale studenten die vastzitten in Nederland. Zij, en enkele andere hogescholen, hebben een oplossing geboden aan de exchange students. Fontys biedt aan om de resterende huur van internationale studenten te betalen die terug naar huis gaan.

Van de 212 exchange students bij Fontys, zijn al 95 studenten ingegaan op het aanbod. De komende week zijn er nog enkele andere studenten die hier gebruik van maken, vertelt Margot Findhammer, coördinator studentenadministratie internationaal.