In de serie NEDERLANDONDERNEEMT tijdens Corona, bericht ik over het reilen en zeilen van ondernemingen tijdens de Coronacrisis in Nederland. Hoe komen bedrijven deze vervelende tijd door zonder té veel aan winst en bekendheid in te boeten? Met vandaag: dameskledingwinkel El Vita te Meerssen.

De coronacrisis zorgt voor ondernemingen voor een beperking in het aanbod. Zo ook bij de dameskledingzaak El Vita, aan de Bunderstraat te Meerssen. Maar zoals bij meerdere winkels zorgt ook dit probleem voor een nieuw creatief idee. Onder de noemer ‘private shopping’ kunnen dames vanaf 7 april alsnog blijven winkelen weliswaar mét onoverkoombare restricties.

 

Private shopping

Door de ‘intelligente lockdown’, die door het kabinet in maart werd afgekondigd, zijn ondernemingen gedwongen om creatieve ideeën te bedenken, waardoor inkomsten alsnog gegenereerd kunnen worden. Begin april kwam damesmodezaak El Vita in Meerssen, met een idee om op een verantwoorde manier de winkel toch weer te openen. Onder de noemer ‘private shopping’ kunnen klanten alsnog blijven winkelen bij de modezaak. Suzan Kusters , baas van de damesmodezaak vertelt hierover: Van twaalf tot en met vijf uur ‘s middags zijn klanten welkom om met maximaal twee personen de winkel te betreden. Hiervoor geldt wel dat ze anderhalve meter afstand houden met zowel elkaar als met onze medewerkers.” Aldus Kusters

“Als de klanten besluiten bepaalde kleding, nadat zij het gepast hebben, niet te willen kopen, hangen wij de kleding uiteraard apart”

De eisen en hygiëne

Ook gelden er nog andere restricties om nog steeds te kunnen blijven winkelen bij El Vita. Zo hanteert de zaak de regel dat, wanneer er twee klanten in de winkel zijn, andere mensen netjes buiten wachten. Kusters wijdt daarnaast uit over het passen van de kleding en de daarbij behorende hygiëne-maatregelen: “Als de klanten besluiten bepaalde kleding, nadat zij het gepast hebben, niet te willen kopen, hangen wij de kleding uiteraard apart. Dit doen wij voor minimaal 24 uur precies volgens de richtlijnen van de overheid.”

Overige eisen van kledingzaak el Vita:

  • Blijf thuis bij griep en/of verkoudheid
  • Volg te allen tijde de aanwijzingen op van het personeel
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel

Bezorging

Ook gaat de winkel gratis bezorgen. Zij het in de regio Meerssen. Dit wel met de nieuwe voorwaarden. Zo zal er geen contact zijn bij het overhandigen aan de deur en zal het voor de deur neergezet worden.

Wanneer mensen buiten de regio Meerssen willen bestellen, zal deze kleding worden opgestuurd naar het thuisadres. Men dient hier wel binnen een straal van tien kilometer van Meerssen te wonen.