Max Toemen

TILBURG- Restaurantmanager Kees Verlaan en general manager van Hotel Mercure Tilburg Centrum, Niek van den Broek, hebben een manier gevonden om de deuren weer te openen. Vanaf vandaag is het mogelijk om bij Restaurant Taste een vijfgangendiner te bestellen, vanuit een van de 56 privilegekamers van het hotel.

Het blijft niet bij een vijfgangendiner, dat bij elke gang wordt voorzien van een bijpassende wijn. Gasten mogen de nacht doorbrengen in hun kamer en krijgen ’s ochtends ontbijt. Kees Verlaan, samen met Lydia de Ruiter-Mascini aan zijn zijde, brengen de gerechten naar de kamer en bewaken de anderhalve meter afstand door de gerechten voor de deur neer te zetten. Om te zorgen dat de kans op besmetting nihil is, dragen de medewerkers handschoentjes en een mondkapje.

‘Zo proberen we toch de atmosfeer te bieden, die gasten bij ons gewend zijn’

De Ruiter-Mascini: “We wilden een mogelijkheid bieden om toch de deur uit te gaan en op een verantwoorde manier te genieten van ons arrangement. Normaal gesproken kunnen hotelgasten ook gebruik maken van een vijfgangen Taste-menu, dus daar verandert niet veel aan. In eerste instantie was het alleen bedoeld voor Koningsnacht, maar door de grote vraag hebben we het uitgebreid naar het weekend.”

Atmosfeer

Wat wel verandert is de uitwerking van het concept van het gastronomisch restaurant. Waar doorgaans mensen vanuit hun zitplek kunnen kijken naar de bereidingswijze in de open keuken, wordt nu een livestream van de keuken op het televisiescherm uitgezonden.

“Ook kunnen de gasten via een QR-code de Taste-afspeellijst opzetten via de geluidsinstallatie in de kamer. Daarnaast hebben we video’s opgenomen van sommelier Verlaan, die op het televisiescherm afgespeeld kan worden. Dan vertelt hij iets over het gerecht en de bijpassende wijn, net zoals normaal. Zo proberen we toch de atmosfeer te bieden, die gasten bij ons gewend zijn”, vertelt de assistent-restaurantmanager.