Dankzij de coronamaatregelen is een van de grootste League of Legends toernooien, de Midseason Invitational (MSI), afgelast. Dat meldt Travis Gafford, zelfstandig esportjournalist, na speculaties. Dit wil zeggen dat er geen internationale wedstrijden meer zijn tot aan Worlds, het wereldkampioenschap.

Waar de competitie op de voetbalvelden stillag, werd er online nog wel competitief League of Legends gespeeld. In de Europese competitie, de LEC, was G2 Esports opnieuw de beste en in Noord-Amerika LCS was Cloud9 voor het eerst in jaren de titelwinnaar. In de LCK en de LPL, de regio’s van Korea en China, zijn de play-offs nog bezig.

MSI
Lang was er weinig bekend over of het grote evenement door zou gaan, maar Riot Games maakte vrijdagochtend 24 april bekend dat het toernooi niet doorgaat en dat er aanpassingen doorgevoerd worden aan het belangrijkste toernooi van het jaar, Worlds, het Wereldkampioenschap. Hoe deze editie in elkaar zal steken, is nog niet duidelijk.

De beste teams uit alle competities vechten tijdens MSI om de eer. Vorig jaar was G2 de winnaar in de snelste finale ooit tegen Team Liquid uit Amerika. Dit jaar gaat dat dus niet door, want dankzij het coronavirus werden de laatste weken van de competities online gespeeld en niet op een LAN-verbinding, waar niemand last heeft van internetissues.

TheBetterDay

Al eerder verplaatst
In maart besloot de uitgever van League of Legends, Riot Games, het toernooi uit te stellen naar juli in plaats van mei. Maar omdat het coronavirus nog niet geweken is, gaat het evenement alsnog niet door. Het online door laten gaan van MSI behoort niet tot de opties, vanwege het verschil in tijd.

Gafford gooide de eerste speculaties over de afgelasting op tijdens zijn show, Hotline League, die hij samen presenteert met LCS-analist Mark Zimmerman. Hij vertelde ‘’zeer zeker’’ te zijn en dat het dan ook ‘’geen echte verrassing voor iedereen moet zijn.’’

Teleurgesteld
Yasin ‘Nisqy’ Dinçer is professioneel gamer voor team Cloud9 en was te gast in de show van Zimmerman en Gafford. Na een beresterk seizoen zou hij met zijn team eigenlijk naar MSI mogen, maar COVID-19 gooit roet in het eten. Dinçer: ‘’Het is gewoon erg vervelend. Het hele team keek hier ontzettend naar uit, maar we hadden al wel een voorgevoel dat dit eraan zat te komen. Een wereldwijd evenement organiseren is bijzonder lastig op dit moment. Dit neemt natuurlijk niet weg dat wij wel teleurgesteld zijn.’’