Door de coronacrisis blijft er voor de Eindhovense taxichauffeurs nauwelijks werk over. Sommige chauffeurs werken zelfs helemaal niet meer. De meeste bedrijven hebben een buffer, maar de coronacrisis moet niet te lang duren voordat sommige taxibedrijven een zzp’ers er aan onderdoor gaan. 

Voor de taxichauffeurs was het aan het begin van de coronacrisis even schrikken. Zij kwamen in eerste instantie niet in aanmerking voor de compensatieregeling van de overheid. De regering beschouwde de schade voor taxichauffeurs niet zo hoog om in aanmerking te komen voor de vierduizend euro. Maar verschillende chauffeurs en organisaties hebben zich hier hard gemaakt zodat de compensatieregeling ook voor taxichauffeurs geldt.

”Ik hoop dat alles snel voorbij is en we weer gewoon aan het werk kunnen” – Peter Verkennis, taxichauffeur

Peter Verkennis, zelfstandig taxichauffeur, zegt dat hij nog wel even volhoudt met de buffer die hij heeft opgebouwd. Verkennis: ”Als je een gezond bedrijf hebt, dan kom je de tijd wel door. Maar ik hoop dat alles snel voorbij is en we gewoon weer aan het werk kunnen.” Ook Ivo Jansen van TaxiNed geeft aan dat zij het als bedrijf kunnen redden. ”Maar de regeling geldt ook voor bedrijven met meerdere chauffeurs, dus dan wordt het al lastiger”, zegt Jansen.