Datingapp Tinder komt later dit jaar met een nieuwe functie: videobellen met je nieuwe match. Maar uit een enquête onder jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud blijkt dat het merendeel daar niet op zit te wachten.

Match, het bedrijf achter Tinder, schreef deze week in een brief aan aandeelhouders dat ze werken aan een videobel-functie. Sinds de uitbraak van het coronavirus zouden gebruikers veel actiever zijn geworden op de Match-platformen. Verder schrijft het bedrijf dat daters meer behoefte hebben aan video-daten en met deze functie zullen zij die wens in vervulling brengen.

Maar wat vinden Nederlandse jongeren van deze toekomstige functie? De Nieuwsredactie heeft 50 jongeren tussen de 18 en 25 jaar gevraagd naar hoe zij er tegenover staan. Wat blijkt? Zeker 62 procent van de ondervraagden zou juist géén gebruik maken van de videobel-functie van Tinder. Veel van de ondervraagden vinden het ongemakkelijk om te videobellen met nieuwe matches.

Ongemakkelijkheid
Zeker 32 procent van de jongeren maakt meer gebruik van Tinder in tijden van corona. Zo ook de 18-jarige Asha* die wekelijks gebruik maakt van de app. Ze vindt het ongemakkelijk om gelijk te videobellen na het vinden van een match. ,,Ik gebruik Tinder eigenlijk voor de grap, om te kijken wat voor mensen op de app zitten. Ik zou zelf geen gebruik maken van videobellen omdat het ongemakkelijk is om gelijk met een nieuwe match te videobellen.”

Asha kan zich wel voorstellen dat je met een match gaat videobellen als je diegene beter hebt leren kennen. ,,Maar dat kan ook gewoon via andere manieren zoals FaceTime. Als je elkaar beter kent kun je ook nummers uitwisselen. Ik zou dat dus niet via Tinder doen.”

* haar achternaam is bekend bij de redactie