Door: Evy van der Pas

Zo’n veertig studenten zijn in de week van 1 september positief getest op het coronavirus. Frederique Span (21) is daar één van. Ze woont in een studentenhuis met 13 andere meiden en vertelt hoe zij het heeft ervaren. “Ik heb het coronavirus opgelopen via een huisgenoot. Ik was een hele week met haar aan het feesten en ik ben ook veel op haar kamer geweest. Toen ze zei dat zij corona had wist ik eigenlijk al gelijk dat ik het ook had” aldus Frederique.

Er werden al snel afspraken gemaakt en boodschappen besteld in het studentenhuis. Frederique ging in isolatie met 2 andere huisgenoten. Door het geluk van een praktisch huis waar ze twee voordeuren hebben, konden ze het huis in twee delen splitsen. “We hadden met zijn drieën een eigen wc, douche en keuken. Het andere gedeelte, dat negatief getest was, maakte avondeten en bracht ons koffie.”

Studentenverenigingen moesten een groot deel van hun activiteiten in de introductie cancelen, om coronabesmettingen te voorkomen. Volgens de GGD hebben sommigen het virus meegenomen van vakantie, anderen hebben het tijdens privé-feestjes tijdens de introweek opgelopen. “Helaas was het te verwachten. We hadden bij de gemeente al aangegeven dat groepjes onderling toch wel gaan afspreken” aldus Pascal Bruineman, Preases Senatus van T.S.C. St. Olof.

Het Tilburgs Studenten Corps legt nu vooral de focus op activiteiten om nieuwe leden te binden aan de vereniging. “Het belangrijkste nu is dat iedereen een vaste plek heeft en daarna kunnen we, als het RIVM het ons toelaat, voor iedereen weer activiteiten organiseren.”