Steeds meer studenten schrijven zich in bij studentenverenigingen om zo sociale contacten te kunnen leggen tijdens de coronacrisis. Door het afschaffen van de introductieweken en de digitale lessen, komen ze weinig in contact met andere studenten. Het aantal inschrijvingen bij studentenverenigingen is dit jaar dan ook met 5200 gestegen in vergelijking tot vorig jaar. 

Iris Oerlemans

Romy van de Laar, een studente uit Eindhoven heeft zich ingeschreven bij studentenvereniging SSRE in Eindhoven, maar ze kwam helaas in de loting terecht. “Ik heb me ingeschreven omdat er tijdens de coronacrisis natuurlijk niet veel te doen is voor studenten, en vooral voor studenten in het eerste jaar. Dit leek me een mooie kans om zo meer mensen te leren kennen. Helaas zijn er teveel studenten die zich hebben opgegeven, waardoor ik in de loting terecht ben gekomen. Uiterlijk 26 september hoor ik of ik er nog bij mag. Ik zou wel balen als ik word uitgeloot.”

Niet alleen voor studenten is het lastig om met de hoeveelheid aanmeldingen voor de vereniging om te gaan, ook bestuursleden van de vereniging zelf krijgen het lastiger. Eén van de bestuursleden van de Tilburgse studentenvereniging Plato, Floor Wijckmans, verteld dat ook deze studentenvereniging te maken heeft met een toenemend aantal leden. Gelukkig heeft de vereniging zich voorbereid op deze toename: “Zoiets konden we verwachten, daarom hebben we ook de activiteiten aangepast aan het aantal personen. De vergaderingen en borrels gaan vooralsnog door, maar helaas moeten er wel keuzes gemaakt worden voor het aantal studenten die we kunnen toelaten.