Lewis Hamilton, Formule 1 coureur bij het team van Mercedes AMG Petronas, maakte op 8 september 2020 bekend dat hij zijn eigen raceteam begint in de nieuwe rally race competitie: Extreme E. Een racecompetitie die bedoeld is om aandacht te vragen voor het milieu. Tim Coronel (48), die zelf coureur is, denkt echter dat het de Formule 1 coureur niet om het ‘groene’ aspect te doen is.

Het imago

Het imago van elektrisch rijden verandert. ‘’Vroeger was een elektrische auto alleen voor geitenwollensokken mensen’’, Vertelt Coronel. De belangstelling stijgt. Zo is er onder andere een heuse elektrische race competitie opgezet: De Formule E. Ook heeft het Instagram account hiervan al ruim 764 duizend volgers. Ook wordt er op de consument ingespeeld. Coronel heeft bijvoorbeeld  met zijn broer Tom Coronel, een kartbaan met elektrische karts erop.

commercieel

Tim denkt echter niet dat het Lewis Hamilton om het ’groene’ aspect van het racen gaat. ‘’Hij doet dit om er winst uit te halen. Ik heb dat bij de Formule E ook gezien. Niemand deed er aan mee, ineens doken alle fabrikanten erop en was het interessant en moest je het hebben. Uiteindelijk moet het zichzelf terugverdienen. Hamilton gaat heus niet miljoenen investeren omdat hij vindt dat dat nodig is.’’

‘’ Ik vind het wel een goeie ontwikkeling. (dat er elektrisch geracet wordt.) ja, dat is toch lachen! De lange rally races die kunnen alleen nog niet. Maar het is wel goed dat die ontwikkelingen plaatsvinden want dat betekent dat in de toekomst dat wel zou kunnen gaan gebeuren.’’

verkoop

Over de bedrijven die investeren in het elektrisch racen zegt hij het volgende: ‘’ Het groene is bijzaak.  Het gaat om de ontwikkeling en het plezier. Twintig jaar geleden wisten ze al dat het groen was. Degene die dat zegt (dat het groene de hoofdzaak is) had het twintig jaar geleden al moeten doen. Je verkoopt de technologie en de intelligentie die erachter zit.”

De conclusie die hij trekt: ‘’In principe vind je altijd dat racen groener moet, alleen niet ten koste van het plezier.’’

https://www.instagram.com/fiaformulae/?hl=nl