Drenthe is de koploper in het aantal caravans en campers per huishouden in Nederland. Toch zijn het lastige tijden voor de bedrijven die in de campingbranche zitten binnen Drenthe. Minicampings hebben drukke tijden achter de rug en zien de toekomst nog onzeker als de drukte aan blijft houden. Caravanstallingen zitten overvol en weten niet wat ze er mee aan moeten.

Camping de Hogenboom, wat ligt in Eeserveen in de provincie Drenthe, is een van deze minicampings. Zij hebben maar plek voor 25 caravans of campers. Jan Hogenboom is eigenaar van deze camping. ‘Het was volle bak deze zomer, ik heb veel mensen moeten afbellen’, zegt Jan. Zelf had hij deze drukte niet verwacht. Maar zijn visie blijft toch op de toekomst liggen. ‘Op dit moment zijn we al voorbereidingen aan het treffen voor wanneer het weer druk gaat worden.’ De camping is al bezig met het bouwen van extra sanitaire ruimtes. Ook willen ze gaan uitbreiden naar een capaciteit van dertig plekken. ‘Hier zijn we ook al mee bezig maar het is nog even afwachten of de gemeente daar mee gaat instemmen’, zegt hij.

Ook was het druk voor de caravanstallingen in Drenthe. Er komen veel mensen vanuit andere provincies naar Drenthe om daar hun caravan alvast te stallen voor het hoogseizoen. Deze mensen gaan volgens Jan Brink vaak van minicamping naar minicamping in Drenthe. Jan Brink heeft een caravanstalling. “Er komen nu mensen naar mij toe uit plaatsen zoals Waalwijk en Den Haag, noem maar op ze komen uit heel Nederland. Vaak zijn het gepensioneerde mensen die nu alvast hun caravan willen gaan stallen voor het komend hoogseizoen.” Zelf zit Jan op dit moment helemaal vol. Terwijl hij wel plek heeft voor zeker 150 caravans of campers. “Ik stuur alle nieuwe klanten door naar kennissen die ook een grote schuur hebben. Ik kan de caravans er niet bij hebben, op dit moment zit het gewoon helemaal vol.”Thorbenmallens