Gisteren werd bekend dat het autobedrijf Tesla een beursdaling van maar liefst zeventien procent heeft geleden. Maar volgens kenners is er geen reden tot paniek. “De hele automotorindustrie maakt een omslag naar elektrisch rijden.” Aldus Mark Willemsz, oud-teammanager van InMotion, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat aan een snel opladende elektrische wagen werkt.

Willemsz is er van overtuigd dat de auto’s op fossiele brandstoffen geen toekomst hebben. “De dalende beurswaarde zal niet de energietransitie tegenhouden. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een elektrische wagen die net zo snel oplaadt als een tankbeurt van een wagen die op benzine of diesel rijdt. Als je de laadtijd van dertig minuten weet te verkleinen naar vier of vijf minuten wordt het aantrekkelijker om een auto aan te schaffen die op groene energie rijdt.”

Niet alleen ontwikkelaars, maar ook liefhebbers van Tesla verliezen geen hoop. “De koers is de afgelopen maanden gestegen. Ondanks deze tegenvaller heeft het bedrijf toch een hoge beursnotering. Als je een aantal weken of maanden geleden aandelen hebt gekocht, heb je nog steeds winst gemaakt.” beschrijft Elja Trum. Hij is de eigenaar van de site TeslaFacts.nl waar regelmatig updates en nieuwtjes verschijnen over het automerk. “Tesla is eigenlijk een computer op wielen.”