Veel mensen zoeken in deze corona crisis de natuur op, meer dan ooit. Hoewel dit goed is voor het toerisme, brengt het ook overlast met zich mee. Limburgers zien hier een oplossing in: waarom niet gewoon naar Duitsland gaan?!

Heinz Gada, eigenaar van het Naherholungsgebiet gelegen in Seetreff-Wurmtal, vertelt dat in de tijd van corona maar liefst 85% van de bezoekers Nederlands is. “Dat komt door mij”, grapt hij. Toch meent hij het ergens wel wanneer hij erbij verteld dat Limburgers vaak terugkomen.

Volgens hem komt dit vooral omdat ze bij hem niet voor de speeltuin hoeven te betalen, waar je dit in Nederland vaak wel moet doen, en zijn de prijzen voor iets te drinken en eten in Duitsland ook wat goedkoper. Ook geeft hij aan dat er nooit overlast is en de mensen die komen picknicken alles netjes opruimen.

Het feit dat er maar weinig jongeren aanwezig zijn en vooral veel ouders met kinderen blijkt een andere reden te zijn dat men richting Duitsland trekt.