Waar in Breda, Eindhoven en Den Bosch de groene scooters van GO Sharing al te bewonderen waren, was het de afgelopen week nu ook de beurt aan Tilburg. Na zeven dagen heeft de stad de meeste elektrische ritten genoteerd. Ondanks de populariteit zijn er een hoop inwoners die de vervoersmiddelen als overlast ervaren, schijft het Algemeen Dagblad. De Brabantse steden hebben hier hun beleid op aangepast, nu Tilburg nog.

“De eerste week verloopt in alle steden op een vergelijkbare manier”, vertelt Bas van Heffen, regiomanager in Brabant van GO Sharing. “Potentiële gebruikers zijn blij met de komst van ons duurzame deelconcept, wat gepaard gaat met veel nieuwe gebruikers en veel ritten. Aan de andere kant zien we ook dat veel mensen moeten wennen aan elektrische scooters in het straatbeeld. Dit vervaagt na een aantal weken.”

Ook de politie heeft gemerkt dat de groene tweewielers erg in trek zijn. Naast het veelvoudig gebruik, zien zij ook dat de scooters overlast veroorzaken. “Wij gaan intensiever controleren. Er zijn inderdaad veel meldingen van vernieling en overlast. De elektrische scooters staan geregistreerd bij GO Sharing. Op die manier kunnen we de tijdelijke eigenaar vinden.” verklaart de woordvoerder van Politie Zeeland-West Brabant. De agent vertelt dat dit beleid ook in Breda wordt gehanteerd en dat Tilburg daar een mooi voorbeeld aan kan nemen.

In Eindhoven zijn ze al een tijdje bekend met de scooters van GO Sharing. Jelle Heijne, powerranger bij het bedrijf, vertelt daar meer over: