11-9-2020

De bierviltjesactie van de GGD wordt niet gewaardeerd door Grand Café Centraal in Eindhoven. Ze vinden dat mensen die rustig op het terras zitten niet alweer aan het coronavirus herinnerd moeten worden.

De GGD is deze week begonnen met een bierviltjesactie. Ze hebben 100.000 bierviltjes per stad in Brabant beschikbaar gesteld. Op de viltjes staat een oproep om je te laten testen als je klachten hebt. De GGD wil dat er meer bewustwording komt, voor het testen van het coronavirus. ‘’Vooral onder de jongeren wilden wij het testen op een ludieke manier onder de aandacht brengen, omdat er steeds meer jongeren het virus hebben’’, vertelt de communicatie adviseur van de GGD*.

Geen succes

In Eindhoven bij Café Centraal, waar de viltjes zijn gebruikt, krijgt de campagne maar weinig bijval. Van het personeel niet, maar volgens Bryan Raaijmakers, leidinggevende van Grand Café centraal, werkt het bij het publiek ook maar matig. ´´Mensen maakten er grapjes over. Er stond op een bierviltje: ‘Rokershoestje, weet je zeker dat het geen Corona is?’ Dit heeft voor mijn gevoel precies het tegenovergestelde effect.’’

Vorige week zondag kwamen de viltjes binnen en gisteren waren ze al op. Maar daar zat het café niet over in. Het was geen verplichting van de GGD om ze te gebruiken, maar op zondag waren al hun eigen bierviltjes  op. ‘’Als we andere hadden gehad, hadden we de viltjes van de GGD niet gebruikt. Ik had eerst alle viltjes in de prullenbak gegooid en toen ik erachter kwam dat onze op waren, heb ik ze er maar weer uitgehaald.’’

*Naam is bekend bij redactie

Sara Brouwers