Bioscoopketen Pathé en de Eredivisie bieden de kans om wedstrijden vanuit een bioscoopzaal te volgen. Ook supporters van Willem II die hun club niet vanuit het stadion kunnen steunen, krijgen deze kans.

Rob van Lierop, manager van Pathé Tilburg legt uit hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “Niet iedereen kan door de huidige situatie naar het stadion, dus bieden wij een alternatief. Ieder bedrijf kan een licentie aanvragen bij FOX Sports om wedstrijden uit te zenden. Daarbij willen grote merken elkaar verbinden.”

Het is niet de eerste keer dat Pathé haar bezoekers van voetbalwedstrijden laat genieten. In het verleden heeft de bioscoop ook Champions Leaguewedstrijden uitgezonden. “Deze avonden waren een uitstekende test om aanleiding te geven dat er voldoende animo is om de zaal weer vol te krijgen. Althans, zo vol als nu is toegestaan uiteraard.”

Van Lierop vertelt hoe Pathé Tilburg de regels naleeft: “Wij stellen onze bezoekers bij de ticketcontrole een aantal vragen en als mensen de zaal inkomen verwijst ons personeel ze direct naar hun plek.” Tijdens de voorstelling zal er niet constant een medewerker in de zaal aanwezig zijn, maar vindt er af en toe een steekproef plaats. Daarnaast zijn alle voorstellingen gespreid over de dag. Hierdoor lopen bezoekers niet door elkaar heen.

De regels die in het stadion gelden, gelden bij Pathé ook. “Als wij geschreeuw of hard geluid horen vanuit de zaal, komen we er direct op af om de boel te sussen. Voetbal blijft toch een emotionele sport. Doordat bezoekers in een donkere ruimte zitten, zal het echter een stuk rustiger zijn dan in het stadion.”