Arjen Robben mag weer aan de bak

Kay van Geijn, 12 septembe

Arjen Robben is sinds kort weer te bewonderen op de Nederlandse velden, maar wat gaat hij daadwerkelijk betekenen in de Eredivisie? Zondag wacht de ontmoeting met zijn oude club PSV, gaat hij hier al een rol van betekenis hebben?

“Het is de eerste wedstrijd in competitieverband na superlange tijd. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in,” aldus FC Groningen-watcher Stefan Bleeker. Er is natuurlijk wel gevoetbald de afgelopen tijd, maar dit betrof uitsluitend oefenwedstrijden, die voor FC Groningen afwisselende resultaten met zich meebrachten. Zo werd een ruime 1-4 zege tegen FC Emmen afgewisseld met een gelijkspel tegen Almere City, een eerste-divisionist.

Image

FC Groningen-watcher Stefan Bleeker

Rentree

Almere City had 22 augustus een primeur, FC Groningen (met Arjen Robben) kwam op bezoek voor een oefenwedstrijd. Robben speelde na een pauze van ruim een jaar voor de eerste keer een wedstrijd, althans een derde deel van een wedstrijd. De Nederlandse vleugelaanvaller was een aantal keer gevaarlijk. Na dertig minuten werd hij zoals vooraf afgesproken gewisseld, ‘de man van glas’ verliet onder applaus het veld.

Twee weken later maakte hij zijn rentree in het Hitachi Capital Mobility Stadium, de thuishaven van FC Groningen. Het werd een succes, Robben scoorde weer op authentieke wijze met zijn linker.

Afbeelding met persoon, shirt, dragen, vasthouden

Automatisch gegenereerde beschrijving

Arjen Robben, destijds spelend voor Bayern München (foto: Dmitry Sadovnikov)

PSV op bezoek

FC Groningen maakt zich op voor de seizoensopener tegen de Eindhovenaren, uitgerekend de Nederlandse club waar Robben doorbrak. Bleeker verwacht Robben in de basis, “ik denk dat hij sowieso een uur kan voetballen”. Waar Robben precies start weet Bleeker nog niet, “als Robben op rechts wil spelen, speelt hij op rechts, en als hij in de spits wil spelen, speelt hij in de spits. Hij bepaalt zelf waar hij speelt.” Nog even geduld dus en dan is Robben weer ‘voor het echie’ te aanschouwen.