Badr Hari stapt de ring weer in en neemt het op tegen Benjamin Adegbuyi. Hoewel het weer mag, is de sfeer toch dan normaal. Dit keer is er namelijk geen publiek bij om de twee kickboksers aan te moedigen.
LynnWeegels

Dat er tijdens de wedstrijd geen publiek bij is, komt door de coronamaatregelen. Ook een klein publiek zit er waarschijnlijk niet in, geeft de Nederlandse Boksbond aan. Marvin Lichtveld, woordvoerder van de Boksbond: “Het is moeilijk om maar een gedeelte van het publiek uit te nodigen, want hoe pak je dat aan? Wie krijgt de voorkeur? Of worden er maar een paar tickets verkocht? Het is moeilijk om de juiste manier voor zo’n situatie te vinden.”

Wat er vooral mist als een publiek er niet bij is, is de sfeer die het met zich mee brengt vertelt Lichtveld. “Het publiek helpt daarbij ook focus te geven aan de boksers; het geeft hen iets extra’s en dat maakt een publiek zo belangrijk”, licht Lichtveld toe. “Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat veiligheid vooropgaat.”
“Ik kan me niet voorstellen om zonder publiek de ring in te gaan”, vertelt Chayenna Quadvlieg, een jonge kickbokster wie ook aan wedstrijden meedoet. “Vooral als de wedstrijd is afgelopen en je een overwinning binnen hebt gehaald, is het publiek heel belangrijk. Zonder publiek heb je namelijk niemand die voor je juicht.”

Kickboksschool Balans gym in Tilburg is een school die nog hier en daar mee doet met wedstrijden. Dit is door corona een heel stuk minder geworden. Zij hebben namelijk wel nog een klein publiek tijdens wedstrijden. Het gaat hier dan vooral over familie, want toch vindt de school het belangrijk dat er een publiek is.