Deze week zijn de zaalvoetbalwedstrijden weer van start gegaan. De voetballers hebben hier lang op gewacht en staan te springen om weer tegen een balletje te trappen. Om dat weer veilig te maken hangen er ventilatiesystemen in de zaal, maar is dat genoeg om coronaproof te sporten?

Ventilatie sporthallen

Richard Breijer, werkt bij gemeente Goirle en verzorgt het onderhoud waaronder de gebouwen in het dorp, en ook bij de sporthallen. “We hebben ventilatieaanpassingen gedaan in verband met het coronavirus. Er is geen recirculatie aanwezig in de sporthallen.” Dit zorgt ervoor dat de lucht gescheiden blijft volgens Richard. Daarbij staan de airco’s ook uit. “Door deze voorzorgsmaatregelen is een kleinere kans gecreëerd dat de sporters in de sporthallen het virus oplopen, en dus ook de zaalvoetballers.”

Nederlandse zaalvoetbalbond

“Achter de schermen zijn wij erg druk bezig met het regelen zodat alle wedstrijden door kunnen gaan”, zegt Piet Salens van de Nederlandse zaalvoetbalbond. Er gelden wel algemene regels zoals het schoonmaken van de spelersbanken en voldoende afstand houden van de scheidsrechter. “Wij regelen in principe het algemene binnen de zaalvoetbalsector en we kijken samen per gemeente wat voor extra maatregelen er getroffen moeten worden.”