Onderzoekers hebben maandag een stof ontdekt in de atmosfeer van Venus: de chemische verbinding ‘Fosfine’. Deze vondst kan, volgens sommige wetenschappers, betekenen dat de aarde niet de enige planeet is die bewoond wordt door levende organismen. 

Hoe moeten we ons buitenaards leven voorstellen? En hoe ziet buitenaards leven eruit? Op die vragen hebben een hoop filmmakers hun fantasie al losgelaten. Dennis Mons, redacteur van Power Unlimited, deelt zijn top 10 films over buitenaards leven:

1. E.T the Extra-Terrestrial (1982)

Deze film van Steven Spielberg, was een groot succes in de jaren 80. Een jongen raakt bevriend met een buitenaards wezen. Samen met zijn zus probeert hij het wezen terug te brengen naar zijn eigen planeet, zonder dat iemand erachter komt.

2. Contact (1997)

Ellie Arroway is al heel haar leven bezig met het heelal en buitenaards leven. Ze krijgt een baan bij NASA om onderzoek te doen naar signalen van buitenaards leven. Ze vangt signalen op van een planeet en ze krijgt de gelegenheid om de planeet te bezoeken. Als ze terugkomt op aarde blijkt dat ze nooit weg is geweest- maar Ellie denkt daar anders over…

3. Arrival (2016)

Wanneer er twaalf ruimteschepen landen op aarde, probeert een vertaalster contact te leggen met buitenaardse wezens. Terwijl het leger zich klaarmaakt om het gevecht te openen tegen het buitenaards bezoek, ontcijfert de vertaalster hun taal.

4. Starship Shooters (1997)

Starship Shooters is een Amerikaanse film geregisseerd door onze eigen Paul Verhoeven. Het leger op aarde neemt het op tegen een buitenaards ras, dat de aarde bedreigt. Het zijn insectachtige wezens die zich in grote getalen voordoen. 

5. The Abyss (1989)

Het verhaal speelt zich af in de Koude Oorlog, waarin Amerika in conflict is met Rusland. Een Amerikaanse onderzeeër wordt aangevallen en zinkt naar de bodem. Het lijkt een actie van de Russen te zijn, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat het gaat om iets wat niet van de aarde afkomstig is.

6. Cocoon (1985)

Vier ruimtewezens keren terug naar de aarde, waar ze tijdens hun laatste bezoek,10.000 jaar geleden, een deel van hun vrienden hebben moeten achterlaten in cocons op de bodem van de oceaan. Als zij de cocons in een zwembad onderbrengen, blijken vreemde krachten over te slaan op een groep oude mensen die daar stiekem komen zwemmen.

7. Invasion of the Body Snatchers (1956)

Invasion of the Body Snatchers was in de tijd dat hij uitkwam een groot succes in de bioscopen. Het verhaal speelt zich af in een klein stadje in de Verenigde Staten. Buitenaardse wezens dringen het stadje binnen en nemen de vorm aan van de inwoners.

8. Predator (1987)

Arnold Zwarzenegger, die Dutch speelt, neemt het in deze film op tegen een gevaarlijk wezen van een andere planeet: The Predator. In het eindgevecht tussen Dutch en the Predator, plaatst het monster een bom op zichzelf, wat hem zal doden.

9. Guardians of the Galaxy (2014)

Deze film is gebaseerd op de stripboeken-reeks van Marvel Comics. Hoofdrolspeler Peter Quill (gespeeld door Chris Pratt) wordt op jonge leeftijd ontvoerd door ruimtepiraten. Jaren later vormt Quill een team met andere ruimtewezens om het universum te redden. De film is geregisseerd door James Gunn en in 2017 verscheen deel twee in de bioscopen.

10. Avatar (2009)

Avatar was de meest succesvolle film ooit, totdat ,in 2019, Avengers Endgame uitkwam. De film speelt zich af rond het jaar 2150. Een mijnbouwbedrijf op aarde, dat grondstoffen delft op een planeet, raakt in conflict met de bewoners van deze planeet. De mensheid heeft in die tijd een techniek ontwikkeld om een wezen van die planeet te creëren, die bestuurd wordt door een persoon op aarde.