De editie van de Tilburg Miles gaat dit jaar niet door. Een van de redenen hiervan was dat er een tekort is aan vrijwilligers. Hoe belangrijk is dit evenement voor Tilburg?

Gemeente Tilburg

De bestuur woordvoerder van de Gemeente Tilburg, Roos de Leemhuis, vindt dat het evenement een grote rol speelt bij een bijdrage aan onze stad. “Sporten en bewegen is belangrijk en draagt bij aan de gezondheid en het geluk van onze inwoners.” Het trekt ook jaarlijks duizenden bezoekers waardoor Tilburg goed op de kaart komt te staan. “Uiteindelijk is het wel verstandiger dat we het niet hebben door laten gaan, het was te risicovol voor alle bezoekers en de sporters zelf.”

Sportieve kant

Volgens Parcival, een studenten atletiek vereniging in Tilburg, heeft dit besluit geen invloed op de hardloopsport in Tilburg. “Wij als Parcival blijven nog steeds groeien, we merken dat nu met de corona hectiek steeds meer mensen het sportieve juist opzoeken”, zegt Benoit van Parcival.

De Tilburg Ten Miles valt nu pas in eind september 2021, maar dat is volgens Harry Buyvoets, deelnemer Ten Miles, geen probleem. “Ik denk dat het wel mee zal vallen met de temperatuur en anders wordt het een zwaardere loop.”  Harry Buyvoets en Benoit van Parcival blijven bezig met de hardloopsport onlangs de meeste evenementen niet doorgaan zoals de Ten Miles.

Thorbenmallens