Feyenoord zet zijn eerste grote stap naar het nieuwe stadion. Het moet in 2021 gebouwd gaan worden aan De Nieuwe Maas in Rotterdam. Na een hobbelige weg is eindelijk de knoop (voorlopig) doorgehakt. Feyenoord lijkt erg te geloven in een nieuw stadion. Maar zijn de Feyenoordsupporters niet té gehecht aan De Kuip? Dé Kuip, die de Feyenoord-fan zoveel mooie momenten heeft bezorgd.

 Arjan van Gils, wethouder van Rotterdam (D66), gaat onder andere over het project Feyenoord City. Hij heeft er een goed gevoel over: “het nieuwe stadion is een belangrijke drager van de gebiedsontwikkeling rondom het stadion. Ik weet zeker dat de Feyenoord-fans het nieuwe stadion goed zullen ontvangen.” Volgens Van Gils gaat Feyenoord City nog verder dan voetbal alleen. “Dit gebied biedt straks allerlei kansen om goed te kunnen wonen, werken, sporten en recreëren.”

Fans

De Feyenoordsupporters zijn iets minder enthousiast. Dit weekend, tijdens het competitieduel tegen FC Twente hielden Feyenoord-fans bordjes omhoog met ‘I Love De Kuip’. Ook #StopFeyenoordCity wordt verspreid over sociale mediakanalen.

Nanne Klaver is Feyenoordsupporter in hart en nieren en ook hij vindt het bouwen van een nieuw stadion overbodig: “het supportersbeeld van met zijn allen 3 rijen naar voren vallen na een doelpunt verdwijnt al langzaam in De Kuip, omdat de echte Feyenoorders, die oorspronkelijk uit Rotterdam-Zuid komen, de seizoenskaarten niet meer kunnen betalen. Daarom denk ik niet dat dezelfde sfeer naar het nieuwe stadion zal komen. Het gevoel van de Kuip is voor elke Feyenoorder heilig. Het is voor de supporters niet zomaar een club. Het is een beste vriend, een uitlaatklep en een psychiater. Inclusief voor mij.”

<?php echo do_shortcode(‘

  • De voorkant van De Kuip, voor veel supporters een magische plek
‘); ?>