Het dragen van een mondkapje is door corona verweven geraakt in onze samenleving. Zo kom je het openbaar vervoer niet meer in zonder, en steeds meer steden krijgen zones waar ze het verplichten. Maar zo’n mondkapje is niet altijd even fijn: het ziet er niet altijd charmant uit en kan soms vervelend zitten. Stylist Romy Willems bedacht daarom vijf manieren om er met een mondkapje er toch leuk uit te zien.

1) Leuke printjes

“Een mondkapje is de ideale kans om je outfit op te leuken. Vooral bij een basic outfit is het leuk om een mondkapje met print te dragen. Ik heb hier zelf gekozen voor een mondkapje met panterprint. Dierenprints zijn altijd super on trend. Maar als je dat niet leuk vindt, kan je bijvoorbeeld ook voor stippen of iets anders gaan. En als je het nog wilder wil maken, dan kan je het nog combineren met een jasje met print: print op print is altijd top.”

2) Afgekleed

“Voor een etentje of een zakelijk gesprek is een little black dress nooit verkeerd. Het is leuk om dit door te stijlen met je mondkapje door ook een volledige zwarte te dragen. Zo heb je niet te veel poespas, maar om het toch nog een touch of color te geven, kan je het combineren met leuke sieraden of een felle tas.”

3) Sporty

“Als sportief meer je stijl is, heb je super veel mogelijkheden op het gebied van mondkapjes. De ‘streetstyle’ is nu helemaal in en het combineren met een mondkapje maakt het alleen maar beter. Dit is hét moment om die stijl aan te pakken. Kies voor een super toffe, sporty broek en combineer dat met een oversized trui die je bijvoorbeeld kan croppen. En dan een mondkapje erbij van je favoriete sportmerk. Zo heb je een super comfortabele en trendy look.”

4) Gebruik een sjaaltje

“Een sjaaltje is een leuke manier om je saaie mondkapje te verstoppen. Alleen een sjaaltje is niet genoeg, maar als je toch veilig wil zijn en er leuk uit wil zien, kan je het over je mondkapje dragen. Op YouTube staan genoeg video’s met instructies hoe je een leuk sjaaltje omtovert tot een mondkapje. Dit ziet er fashionable en uniek uit, want niemand heeft dit behalve jij. Zoals je kan zien, lijkt het alsof het in mijn haar verwerkt is. Het loopt helemaal door in je look wat het nog leuker maakt.”

5) Pimp je mondkapje

“De wegwerpmaskers zijn op zichzelf super saai, dus als je je mondkapje toch iets persoonlijker wilt maken, pimp het dan op. Het kan eigenlijk met vrijwel alles wat je in huis hebt: lintjes, stiften, stukjes stof, buttons of denk zelfs aan oorbellen of schuifspeldjes. Op deze manier kun je je eigen mondkapje customizen zonder teveel gedoe. Het is super makkelijk en zo onderscheid je je van de rest.”

<?php echo do_shortcode(‘

‘); ?>