Tien dagen quarantaine brengt de nodige fysieke gevolgen met zich mee. Volgens personal trainer Victoria van der Wardt ervaart je lichaam het isolement als een ware schok. Sinds vorige week vrijdag zit ook in quarantaine en mag pas zaterdag weer een stap buiten de deur zetten. Net zoals ik zijn er nog vele andere studenten die door een besmetting van een huisgenoot of bij zichzelf tien dagen thuis moeten zitten.

Zo ook Tessa van der Werff (18). Zij zit net drie weken op kamers en zit nu al zes dagen verplicht thuis. “Vandaag heb ik een goede dag”, begint de kersverse student, ”maar de afgelopen tijd had ik veel hoofdpijn. Dat kwam voornamelijk door het gebrek aan frisse lucht en beweging.” Tessa werd hard geconfronteerd met haar fysieke gesteldheid. Na het installeren van een IKEA-kastje moest ze spijtig genoeg opmerken dat ze spierpijn had. “Dat laat zien hoe mijn spieren er aan toe zijn.”

Victoria van der Wardt is personal trainer en kan de fysieke klap verklaren. Ook geeft ze enkele oefeningen voor de studenten die tien dagen binnen moeten zitten: