Een aantal BN’ers zoals Famke Louise en Tim Douwsma lanceerden deze week de hashtag #ikdoenietmeermee. Deze hashtag is bedoeld als afkeer tegen de coronamaatregelen van de overheid. Naast steun kreeg de oproep vooral veel kritiek van vele politici en BN’ers.

Ook de Eindhovense politicus Tjerk Langman (raadslid van de Lijst Pim Fortuyn Eindhoven) begrijpt de kritiek die er is gekomen: ‘’De horeca zit in enorme problemen, festivals zijn afgelast waardoor BN’ers minder optreden en zo hun inkomsten missen. Ik snap dat allemaal. Aan de andere kant zitten we met die coronacrisis en daar moeten we ook rekening mee houden. Daar moeten we samen een oplossing voor vinden. Maar met zo’n hashtag zonder enige onderbouwing vind ik onverstandig.’’

Ongenuanceerde oproep

Langman vindt de oproep die de BN’ers hebben gedaan maar kort door de bocht: ‘’Ik begrijp dat er onrust en onvrede is over die coronamaatregelen, maar ik had graag gezien dat ze ook met een plan B kwamen. Dat is wat ik mis. Het is allemaal zo ontzettend makkelijk om te zeggen ‘ik doe niet meer mee’ en om dan zo’n hashtag de wereld in te gooien. Zeker bij hun achterban, die vooral uit jeugd bestaat, veroorzaakt dit meer onrust.’’

Niet goed nagedacht

Langman is verder van mening dat de BN’ers niet goed hebben nagedacht over hun doel: ‘’Als ze nou bij elkaar waren gaan zitten en met een idee waren gekomen, dan hadden ze andere mensen ook over de streep kunnen trekken. Dan konden ze misschien met de minister-president in gesprek gaan en dan hadden ze wellicht veel positieve aandacht getrokken. Nu is het allemaal zo negatief en kan niemand er iets mee.’’

Oproep verwijderd

Afgelopen dinsdag deed Famke Louise, vanaf een papiertje, haar verhaal bij de talkshow Jinek op RTL4. Na haar optreden in de talkshow ontstond er op internet veel kritiek op de influencer. Gisteren werd bekend dat Famke Meijer, de officiële naam van Famke Louise, een grote opdracht is kwijtgeraakt. Dit zouden er misschien nog wel meer kunnen worden.

Inmiddels hebben de meeste BN’ers, waaronder Famke Louise, de video waarin ze zich uitspreken tegen de coronamaatregelen van hun social mediakanalen gehaald.