Nadat Sergino Dest van Ajax is gecontracteerd door Barcelona lijkt ook Memphis Depay de overstap te maken naar de Catalaanse grootmacht. De nieuwe trainer, Ronald Koeman, heeft de spits van Olympique Lyon al lange tijd op zijn verlanglijstje staan.

Ronald Koeman heeft na zijn aanstelling bij Barcelona zijn oog laten vallen op Memphis Depay. De 54-voudig international, die nu onder contract bij Olympique Lyon, moet 30 miljoen euro kosten. Dat bedrag heeft Barcelona niet, dus zal het eerst spelers moeten verkopen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Ousmane Dembélé de overstap maken naar Manchester United, dus komt er geld bij Barça vrij, om Memphis binnen te hengelen. 

Is Memphis klaar voor Barcelona?

Volgens Bram Steenbeek, voetbalanalist bij Soccernews.nl, is Barcelona de ideale stap voor Memphis. ¨Hij heeft zich bewezen bij Olympique Lyon in de Franse competitie, maar ook in de Champions League. Koeman zoekt nog een spits en de oud PSV-er zou die plek bij Barcelona perfect kunnen invullen. Hij past daarbij ook goed bij de Spaanse competitie. Hij is snel, technisch en fysiek sterk.¨ De komst van Memphis gaat hoogstwaarschijnlijk ten koste van het jonge aanstormende talent Ansu Fati. Messi zal waarschijnlijk op rechts spelen, Memphis als inzakkende spits en Antoine Griezmann op links. Koeman heeft met Memphis Depay erbij, een luxeprobleem in de voorhoede. In eerdere interviews liet Memphis weten, toe te zijn aan een nieuwe stap en dat hij ambities heeft om voor een grotere club te spelen.

Hieronder een overzicht van Nederlandse spelers en trainers bij FC Barcelona door de jaren heen.