Festivalorganisatoren hebben het zwaar en moeten het noodgedwongen over een andere boeg gooien. Ook Tim Klomp Bueters (39), organisator van het festival  Wish Outdoor (60.000 bezoekers), is onzeker over de toekomst. Ook rijst de vraag: Wie gaat in deze tijd nog festivalorganisatie studeren?

Na het festivalseizoen zijn Bueters en zijn team (Brominos) vooral bezig geweest met het afzeggen van alle artiesten, leveranciers en het personeel die eigenlijk zou komen werken. Normaal gesproken zou het team nu druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het festival in 2021. “We weten niet of het festival volgend jaar kan doorgaan, daarom houden wij ons nu bezig met het organiseren van kleinere evenementen,” aldus Bueters.

Het team heeft bijvoorbeeld geholpen bij het organiseren van ESPORTS. Miljoenen jongeren kijken naar deze gamewereld zowel online als offline. Bueters: “Wij proberen hier ons steentje aan bij te dragen, en we willen graag nog meer evenementen opzetten omtrent gaming.”

Opleiding tot Evenementen en Marketing

Niet alleen de organisators zitten in een onzekere tijd. Ook studenten die later graag in de festival of evenementenorganisatie terecht willen, twijfelen over de toekomst van hun opleiding en baangarantie. Guusje van Oosterhout (18) studeert Marketing, Communicatie en Evenementen in Eindhoven en zou dit jaar stage gaan lopen bij Evenementenbureau Showtime, maar door de coronacrisis is dit helaas niet doorgegaan. “Ik vind het heel erg jammer dat ik nu geen stage kan lopen. Daarbij komt ook nog dat we alleen maar online les hebben. Voor hoe ik het nu zie, denk ik dat mijn opleiding er heel anders uit gaat zien” aldus Guusje.

Hieronder kan je meegenieten met de aftermovie van Wish Outdoor 2019 om je het festivalgevoel te geven die er vorig jaar nog was.

Voor meer sfeerimpressies kan je de Instagrampagina van Wish Outdoor checken.