Na het uitsluiten van studenten in de LocHal zijn er weinig studieplekken voor studenten in Tilburg. Alleen de universiteit van de Brabantse stad biedt een klein aantal plaatsen voor haar studenten, maar vooralsnog lijkt je eigen bureau de beste optie.

“Het is een beetje gek als wij werkplekken aanbieden terwijl er dringend wordt geadviseerd om thuis te werken”, meldt Jeske Boemaars, hoofd marketing & communicatie Bibliotheek Midden-Brabant. Ze hoopt dat studenten deze beslissing begrijpen. “We willen de verspreiding van het virus stoppen.”

Veiligheid staat bovenaan, maar de studie gaat voor vrijwel iedere student door. Het aanbod van de universiteit is bij lange na niet genoeg. “Over de hele universiteit zijn er bij reservering ongeveer vierhonderd individuele studieplekken beschikbaar”, begint Veronique Coenen, voorzitter van studentenpartij Fractie Sam. “In de zomermaanden heeft de uni werkplekken in de buitenlucht gemaakt, maar met de lage temperaturen op komst is dat geen optie meer.”

Volgens een onderzoek van de studentenraad van Tilburg vinden 87 procent van de studenten dat er een te klein aanbod aan studieplekken is. “De gemeente is druk bezig om te kijken of er nieuwe werkplekken gerealiseerd kunnen worden.” Vertelt Thijn Klokkenburg, voorzitter van de studentenraad.

Beide voorzitters zien eettenten en cafés als optie om buiten je slaapkamer te studeren. “Maar vaak moet je dan wel wat consumeren.”