Sinds 2016 zijn er 94 wijzigingen geweest van de spelregels. De FIFA verandert regels om het spel zo makkelijker, leuker en leerzamer te maken. Voetbal gaat zo met de tijd mee, maar het past zich ook aan de tijd aan. Zo zijn er ook tijdelijke regels in deze tijd van corona. Daarom nu de belangrijkste veranderingen in de spelregels, met en zonder corona.

Toch is het altijd wel weer even wennen, net na zo’n wijziging. Yannan Driessen, speelt zelf: ‘’Ik was helemaal verward toen een teamgenoot de bal opeens aannam in de zestien. Ik wilde bijna nog roepen ‘wat doe je nu!’’’ Zo zijn er ook in deze coronaperiode regels bijgekomen. Erwin Arp, hoofdtrainer damesafdeling van sportvereniging Wasmeer: ‘’In mijn ogen zijn de wijzigingen goed voor de snelheid en de moderniteit van het spel. Regels die eigenlijk niet nodig zijn, worden zo slim aangepast om het spel sneller te laten verlopen.’’