De bloemisten in Tilburg hebben zich goed herpakt naar de domper die ze in het begin van de coronacrisis kregen toen ze dachten dat ze failliet zouden gaan. Toch zijn mensen meer bloemen gaan kopen sinds de pandemie.

Petra Daems is bedrijfsbloemist wat inhoudt dat zij vooral bloemen aan bedrijven levert. ‘’In het begin van de coronacrisis was het echt schrikken, bedrijven gingen dicht of moesten sluiten. Dat was 70% van ons inkomen’’, vertelt Petra. ‘’Johan Kools, directeur van ’T Boeketje: ‘’Wij schrokken op het begin erg, want we dachten hoe gaan wij, als bloemist zijnde, door deze crisis heenkomen. Wij draaien nu uiteindelijk twintig procent meer omzet dan voor de crisis.’’

‘’We hebben nu veel meer werk, omdat mensen veel rouwboeketten of beterschapsboeketten kopen,’’ vertelt Johan. Postelmans Bloemisten is na deze daling van inkomsten er toch goed bovenop gekomen: ‘’We hebben tijdens het midden van de eerste golf wel een piek gehad onder de particuliere klanten.’’ Ze vertelt ook dat mensen nu bloemen kopen met een andere reden dan voor de coronacrisis. ‘’Mensen kopen nu bloemen om te geven aan mensen waar ze nu even niet op bezoek kunnen, maar ook kopen ze grote en luxe boeketten voor thuis omdat mensen nu toch meer thuis zijn.’’

Ciel Hesen