Premier League besteedt meer dan een miljard euro in nieuwe transfers in deze rare zomer transferperiode die van 27 juli tot en met 5 oktober duurde door COVID-19. De Engelse teams hebben samen meer dan €1.340,000,000 uitgegeven aan 257 nieuwe spelers zoals Kai Havertz, die van Bayer Leverkusen naar London vertrok voor 80 miljoen euro. dat is een daling ten opzichte van andere jaren

Het hoogste voetbalniveau in het Verenigd Koninkrijk heeft ‘slechts’ voor 473 miljoen verkocht over 220 spelers. Premier League geeft 811 miljoen meer uit aan spelers dan dat binnenkomt. In vergelijking; De Eredivisie kocht voor 74 miljoen en verkocht voor 157. Een winst van bijna 84 miljoen euro.

Álvaro Morata vertrok deze zomer naar Atlético Madrid voor 56 miljoen en was daarmee de duurste uitgaande transfer bij de Premier League. Opvallend is dat de duurste transfer daarna is een speler die naar een andere club gaat binnen dezelfde competitie. Ben Chillwell vertrok van Leicester City FC voor 50 miljoen naar Chelsea.

Nederlanders transfers

Elk jaar vertrekken er weer spelers uit de Nederlandse competitie naar Engeland voor vele miljoenen of Nederlanders naar Engelse teams. Zo verliet Donny van de Beek Amsterdam voor Manchester United voor bijna 40 miljoen euro. Nathan Ace is de duurste Nederlander die deze zomer een transfer maakte. Hij verliet Bournemouth, wat degradeerde naar de championship(niveau lager), voor 45 miljoen naar Manchester City, wat wel weer in de hoogste competitie speelt.