In Den Bosch was de aftrap van het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Hier waren premier Rutte, minister De Jonge, commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema, en de burgemeester van ’s-Hertogenbosch Jack Mikkers aanwezig. Ze gingen in gesprek met tien Brabanders die op verschillende manieren zijn getroffen door het coronavirus. Ze willen hiermee mensen in Nederland duidelijk maken waarom dit initiatief zo belangrijk is.

Viruswaarheid

De voorman van Viruswaarheid Willem Engel heeft zijn vraagtekens bij dit initiatief vanuit de overheid. “Het is een goed initiatief, maar door gemaakte keuzes van de overheid heb ik geen vertrouwen meer in het huidige kabinet.” Volgens hem heeft de regering de afgelopen maanden de verkeerde keuzes gemaakt. “De keuzes van de regering hebben veel schade aan de samenleving gericht, we zitten nu in het begin van een economische crisis”, zegt Willem. Volgens hem heeft de regering zijn eigen wenslijstjes verwerkt in het oplossen van de coronacrisis. “De partijen in de regering gebruiken hun eigen uitgangspunten in het oplossen van de crisis en dat is voor mij een kwalijke zaak.” Het kabinet moet volgens hem zo snel mogelijk weg. “Het huidige kabinet moet ophoepelen en er moet een crisiskabinet komen zonder coalitie en met vakministers”, aldus de Viruswaarheid-leider.