Kerken mogen nog maar maximaal dertig man ontvangen en er mag niet meer gezongen worden. Dit zijn de nieuwe maatregelen nadat er ophef kwam over de kerkdiensten in Staphorst. Hier zaten per kerkdienst zo’n zeshonderd mensen zonder mondmaskers. Ook voor moskeeën, synagogen en andere gebedshuizen moeten deze maatregelen gaan gelden. 

De maatregelen zijn aangescherpt nadat er veel kritiek kwam op de kerk in Staphorst, meldt RTLnieuws. Daarnaast meldt de nieuwssite dat de afspraken duren zolang de coronamaatregelen gelden.
Voor moskeeën zullen deze regels er ook al snel komen, wat moslims van moskee Nour nogal oneerlijk vinden. Ook niet alle kerken zijn het eens met de nieuwe maatregelen. Pastoor Janssen van de Sint-Antonius van Paduakerk ziet de afspraken eerder als een advies en vindt dus dat je vooral moet kijken per kerk welke afspraken er nu gemaakt moeten worden.