Afgelopen maandag was het de laatste transferdag: ’Deadline day’, van de Engelse voetbalcompetitie. Dit is voor fans een grote dag. Fans hopen namelijk dat de clubs nog last-minute transfers maken. De winnaars en verliezers dit seizoen zijn verrassend. De fans zijn erg kritisch over de transferkeuzes die hun favoriete club maken. Dit zijn de meningen van een aantal studerende fans.

Arsenal gaat voor Champions League voetbal

De eerste club is Arsenal. De Londense club heeft een rijke geschiedenis en is de enige Engelse club die een volledig Premier League seizoen ongeslagen bleef. Sinds 20 december 2019 heeft Arsenal een nieuwe trainer, oud-middenvelder Mikel Arteta. De Spanjaard nam het stokje over van interim-manager Fredrik Ljungberg. Hoewel de toekomst er slecht uitzag voor de fans van ‘de Gunners’ is hij nu een stuk rooskleuriger. De club heeft talisman Pierre-Emerick Aubameyang een nieuw contract aangeboden en is in iedere linie versterkt.

Arsenalfan Luuk van Hurne, kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

Aankomsten: Gabriel (26 miljoen euro), Thomas Partey (50 miljoen euro), Rúnar Rúnarsson (2 miljoen euro), Willian (transfervrij)

Vertrek: Emiliano Martínez (17,4 miljoen euro), Konstantinos Mavropanos (huur), Henrikh Mkhitaryan (transfervrij), Matteo Guendouzi (huur), Lucas Torreira (huur)

Verwachte opstelling van Arsenal 2020/2021 volgens Luuk van Hurne

Chelsea’s volledige verbouwing

De top-6 club die dit seizoen de meeste aankopen heeft gedaan is toch wel Chelsea. De club, onder leiding van oud-speler Frank Lampard, mocht vorig seizoen geen aankopen doen door een juridische kwestie. De club had daarom in deze transferperiode genoeg geld om te spenderen en heeft in totaal zeven spelers gekocht, waarvan zes starters.

Luuk Glaap is een Chelsea fan hij kijkt drie keer per maand naar de Londense club, maar is toch niet helemaal blij met de transfer van de Londense club.

Aankomsten: Kai Havert (80 miljoen euro), Timo Werner (53 miljoen euro), Ben Chilwell (50,2 miljoen euro), Hakim Ziyech (40 miljoen euro), Edouard Mendy (24 miljoen euro), Malang Sarr (transfervrij), Thiago Silva (transfervrij)

Vertrek: Alvaro Morata (56 miljoen euro), Mario Pasalic (15 miljoen euro), Nathan (3 miljoen euro), Tiemoué Bakayoko (huur), Davide Zappacosta (huur) Pedro (transfervrij), Willian (transfervrij), Michy Batshuayi (huur), Ross Barkley (huur), Ruben Loftus-Cheek (huur), Ethan Ampadu (huur)

verwachte opstelling van Chelsea 2020/2021 volgens Luuk Glaap

Evertons wonderboy

Everton heeft waarschijnlijk de transferzomer ‘gewonnen’. De club heeft met trainer Ancelotti grote namen aan kunnen trekken met als nieuwe ‘posterboy’ James Rodriguez. De Colombiaan is volgens de fans de belangrijkste schakel in het nieuwe Everton. Daarnaast hebben ze het hele middenveld versterkt met de komst van Allan en Doucouré. De club hoopt hiermee uit de schaduw te stappen van stadgenoot Liverpool FC.

Max van de Voort is zijn hele leven al een Evertonfan en is erg te spreken over het transferbeleid van de club

Aankomsten: Ben Godfrey (27,5 miljoen euro), Allan (25 miljoen euro), Doucouré (22,1 miljoen euro), Niels Nkounkou (270 duizend euro), James Rodriguez (transfervrij)

Vertrek: Morgan Schneiderlin (2,23 miljoen euro), Kieran Dowell (2,20 miljoen euro),  Luke Garbutt (transfervrij),  Maarten Stekelenburg (transfervrij), Sandro Ramirez (transfervrij), Moise Kean (huur), Theo Walcott (huur)

Verwachte opstelling van Everton 2020/2021 volgens Max

Manchester United: de val van een grootmacht?

De op één na beste club uit Engeland als het gaat om prijzen pakken. Ze gebruikte vooral de laatste dag van de transferwindow om aankopen te doen. Manchester United heeft de hele zomer geprobeerd om het Engelse top-talent Jadon Sancho te kopen, maar de club uit Manchester wilde niet meer dan honderd miljoen voor de buitenspeler neerleggen. De fans van de club moeten het doen met andere ‘B-aankopen’. Veel fans op social media hebben hier hun ongenoegen over geuit.

Jochum Stellingwerf kijkt sinds het vertrek van top-trainer Alex Ferguson wekelijks naar de Engelse grootmacht. Hij is een van de fans die erg teleurgesteld is in het beleid van de club.

Aankomst: Donny van de Beek (39 miljoen euro), Amad Diallo (21 miljoen euro), Alex Telles (21 miljoen euro), Facundo Pellistri (8,5 miljoen euro), Edinson Cavani (transfervrij)

Vertrek: Alexis Sanchez (transfervrij), Chris Smalling (15 miljoen euro), Tahith Chong (huur), Andreas Pereira (huur), Diogo Dalot (huur)

Verwachte opstelling Manchester United 2020/2021 volgens Jochum Stellingwerf

Trofeejacht voor Tottenham?

In november 2019 stelde de Londense club Tottenham Hotspur José Mourinho oftewel ‘The Special One’ aan. Dit gebeurde na tegenvallende resultaten onder toenmalig trainer Mauricio Pochettino. Door de aanstelling van ‘The Special One’ en het nieuwe stadion is Tottenham een ideale bestemming geworden voor spelers. De club heeft daarom deze zomer flink de portemonnee getrokken ze hebben de Argentijn Giovani Lo Celso vastgelegd voor ruim 32 miljoen euro. Ook hebben ze hebben spelers van wereldklasse gekocht en gehuurd.

Stefan Rietjens is fan van de Spurs. Hij kijkt wekelijks naar de Londense club en kijkt uit naar betere tijden voor zijn club.

Aankomsten: Gareth Bale (huur) , Serge Reguilon (30 miljoen euro), Matt Doherty (16,8 miljoen euro), Pierre Hojbjerg (16,6 miljoen euro), Joe Hart (transfervrij), Carlos Vinicus (huur + 3 miljoen euro)

Vertrek: Oliver Skipp (huur), Kyle Walker-Peters (13,3 miljoen euro), Cameron Carter-Vickers (huur), Jan Vertonghen (transfervrij), Juan Foyth, (huur), Ryan Sessegnon (huur), Michel Vorm (huur)

Verwachte opstelling Tottenham 2020/2021 volgens Stefan Rietjens