De horecaondernemers krijgen een aanvulling boven op het uitgekeerde voorschot of ze moeten de subsidie deels terugbetalen. Vandaag opent het UWV het loket voor de eindafrekening van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid(NOW) uit de eerste aanvraagperiode. Het is een belangrijke dag voor horecaondernemers uit Tilburg.

Volgens Gert Lammers van het UWV maken zij een schatting op de omzetbelasting. “Wanneer wij constateren of de ondernemer omzetverlies heeft gedraaid, krijgt hij of zij een aanvulling op de tegemoetkoming van de gekozen periode”, zegt Gert Lammers. Daarbij houdt het UWV ook rekening met de loonkosten van een ondernemer. “We houden de loonkosten van de ondernemers goed in de gaten. Dit verrekent het UWV in de aanvulling op de tegemoetkoming om het zo het eerlijk mogelijk te verdelen”, zegt de woordvoerder. Vanuit daar gaat het UWV kijken of er omzetverlies is gedraaid of niet. “De ondernemers mogen zelf een periode van 3 maanden kiezen in de coronatijd, deze periode wordt vergeleken met de omzet van 2019”, aldus Gert Lammers.

Tilburgse horecaondernemer

Volgens Roger de Lange van café de Paris uit Tilburg loopt zijn zaak redelijk goed ondanks alle maatregelen vanuit de overheid. “We draaien nu ook minder omzet en zeker nu de regel is dat alle horecagelegenheden om tien uur hun deuren moeten sluiten.” Roger geeft zelf aan dat hij wel blij is met deze aanvulling vanuit het UWV. “Wij moeten waarschijnlijk wel bijbetalen maar ik heb liever deze aanvulling dan dat ik mijn personeel moet ontslaan of mijn deuren moet sluiten”, aldus Roger.