De vervanger van de Stint, de BSO-bus, kan de weg op. Daarvoor zijn de nodige aanpassingen gedaan. Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de Stint.

 Peter van der Knaap is woordvoerder van SWOV en vertelt wat er veranderd is aan de veiligheid van de BSO-bus. “De techniek is verbeterd. De remschijven zijn beter, het remmen gaat nu makkelijker en sneller. Dat had de Stint niet.” Daarnaast is het plateau waar de bestuurder op staat ook beter. “Als de bestuurder van het plateau afstapt, komt de BSO-bus langzaam tot stilstand.” Een stuk veiliger in vergelijking met de Stint.

Onderzoek

Het onderzoek is doorgevoerd naar aanleiding van een kritisch rapport van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). Dat rapport kwam na het ongeluk in Oss met een Stint in 2018. De Stint is beoordeeld door TNO en daardoor is de Stint afgekeurd. De Stint ging failliet, en in plaats van de Stint kwam de BSO-bus.

Opvolger van de stint mag binnenkort de weg op | Trouw

©Trouw