De gemeente Tilburg weet zelf nog niet hoe het gaat lopen als het kabinet beslist de koopavonden af te schaffen. Vandaag overlegt het kabinet wat ze gaan doen met de koopavonden en wat de nieuwe maatregelen worden.

‘’We gaan er als stad niet op vooruit, we denken continu in scenario’s die zich af kunnen gaan spelen mochten alle geruchten van de nieuwe maatregelen kloppen’’, vertelt Irma Galama, woordvoerder van de burgemeester van Tilburg. De gemeente wil niks kwijt wat die scenario’s dan kunnen zijn. Verder vertelt Galama dat ze zich op alles zoveel mogelijk proberen voor te bereiden. ‘’Samen met onze partners in de stad houden wij nu gewoon een vinger aan de pols.’’

De nieuwe maatregelen moeten er dus voor zorgen dat het s ‘avonds stiller wordt op straat. De geruchten gaan ook over maatregelen zoals een avondklok en het eerder sluiten van de horeca.