Steeds meer wielrenners stappen uit de Giro D’Italia. Sommige moeten opgeven omdat ze positief getest zijn op het Covid virus, andere vallen en kunnen niet door. Soms valt er een renner op een bijzondere manier maar in twee dagen tijd hebben twee sporters moeten opgeven omdat ze over bidons zijn gefietst. Geraint Thomas van Team INEOS viel in de derde etappe vlak voordat het begon en kon de etappe niet uitrijden. De dag erna was het de Nederlander Pieter Weening van Team Trek die over de weg schoof na het rijden over de fles.

Een van de redenen kan zijn is de nieuwe bidons die teams hebben. De bovenkant (tuitjes) zijn sinds kort minder makkelijk open te krijgen en zuigen een soort van vacuüm. Daarnaast is de dop moeilijker open te krijgen. Vroeger klapte de dop er af als je er een beetje druk op zetten. Tegenwoordig is dat veel moeilijker en blijft het water in de bidon zitten als je hem weggooit. Als een bidon dan wordt weggegooid met inhoudt, is het net een gladde baksteen. Het contact tussen je fiets en de weg is dan weg.

Speciale wegwerp
Tegenwoordig mogen rijders alleen nog maar in speciale zones hun flessen weggooien. Dat is dezelfde zone als waar hun papiertjes en gelletjes weggegooid mogen worden. De enige andere mogelijkheid die de renners hebben om hun bidon weg te doen is bij plekken waar veel