Luca van Duijnhoven is tijdens deze coronacrisis voor veel risico´s gegaan. Hij heeft een evenementenbedrijf opgestart, Ehv sfeerbeheer. Van Duijnhoven startte zijn bedrijf in Eindhoven en probeert tijdens deze moeilijke economische tijd uit te breiden.

Van Duijnhoven was in zijn studentenhuis met zestig man aan het feesten, toen ze beseften dat er nog maar weinig opties waren voor jongeren om nog leuke dingen te kunnen doen. De huisgenoten gaven iedere week wel een feestje. En steeds meer mensen kwamen langs in hun huis. ‘’Toen wist ik dat ik een evenementenbedrijf wilde beginnen tijdens de coronacrisis.’’

Van Duijnhoven had het idee dat veel evenementenbedrijven al waren omgevallen en anders dat dat nog zou gaan gebeuren. ‘’Nu is er meer kans voor ons. We hadden kunnen wachten, maar dan zouden mensen niet voor ons kiezen.’’ Wanneer de coronacrisis voorbij is, verwacht hij het bedrijf staande te kunnen houden. ‘’Mensen kennen ons dan al. Ook hebben wij weinig vaste kosten en kunnen we alle vergoedingen uit de evenementen halen.’’

Tijdens de feesten hebben de mensen van de locaties het zo ingericht dat de anderhalve meter afstand kan worden gehanteerd. De beveiliging zorgt ervoor dat de bezoekers deze regels naleven. ´´Maar nu kunnen de evenementen even niet door gaan. De kosten zijn nu hoger dan de inkomsten. We moeten wachten tot we weer met meer dan dertig mensen op een locatie mogen zijn. Maar gelukkig zijn wij niet de enige die niet vooruit kunnen.´´

Er zijn nu al twee edities van de evenementen geweest. Naar beide was veel vraag, want alle kaarten waren uitverkocht. Na veel goede reacties denkt Van Duinhoven dat uitbreiden geen probleem gaat zijn. Van Duijnhoven heeft zijn werk en studie even op een laag pitje gezet. ‘’Als ondernemer moet je risico’s nemen.’’