Er zijn ondertussen meer dan 200 miljoen banen verdwenen door COVID-19. Maar niet iedereen is zijn baan kwijt. Miljardairs zijn tijdens de pandemie nog rijker geworden dan normaal. De reden is het blijven investeren. “Miljardairs zijn ook maar mensen¨, vertelt Oeds-Jan Postma, gelddokter en auteur van het boek” Miljonair met een gewone baan”.

Postma legt uit dat er principieel zit tussen miljonairs en miljardairs.“Een miljardair worden gaat op dezelfde manier als dat je multimiljonair wordt”, legt hij uit. “Je moet het niet op je spaarrekening storten. De truc is investeren; laat het geld voor je werken. Je kan het in een bedrijf of meerdere bedrijven stoppen. Laat mensen geld voor jou verdienen”,aldus Postma. Hij vertelt dat niet iedereen blij is met deze ontwikkeling. ”Econoom Piketty, een franse econoom gespecialiseerd in economische ongelijkheid, veracht dit idee. De rijken die rijker worden, ten koste van de loonwerkers.”

Baanbrekend record

Nu.nl meldde op zeven oktober dat de rijkste mensen ter wereld in juli een vermogen had van 10,2 biljoen dollar(= 8,67 biljoen euro). Daarmee werd het vorig record van 8,9 biljoen dollar(= 7.56 biljoen euro) uit 2019 verbroken.” Wat ze doen is investeren, investeren en nog eens investeren.” Postma is wel duidelijk over de Miljardairs. ” Miljardairs helpen elkaar, ze maken afspraken met elkaar om te zorgen dat de concurrentie op afstand blijft en om voordeeltjes naar elkaar toe te schuiven. Daarnaast is het hoe meer geld je hebt, hoe makkelijker het wordt om belasting te vermijden. Slimme juristen en het geld verhuizen over landen zijn veel gebruikte methodes.”

Foto bij  Glikò

Loading...

Loading…