De aarde gaat stapje voor stapje achteruit en daarom moeten we meer technologie gaan gebruiken om duurzamer te kunnen handelen. Zo kijken we naar hoe we met de technologie afhankelijk kunnen worden van de aarde, bij het opwekken van elektriciteit. Zo vindt ook Tom van Teeffelen, student aan de Technische Universiteit Eindhoven: ‘’Het is belangrijk dat we de technologie hierin meenemen, want we kunnen de aarde niet meer redden zonder.’’ Er zijn al verschillende uitvindingen gedaan, zoals de ‘slimme pleister’ en de oplaadbare schommel.

Loading...

Loading…

De oplaadbare schommel

De oplaadbare schommel is een bekend fenomeen geworden op Utrecht Centraal. Jasmine Marlin (49)  schommelt altijd even een kwartiertje tussen haar overstap naar Den Bosch. ‘’Het is een leuk initiatief en ik krijg er ook nog eens een opgeladen telefoon voor terug!’’ Mark Bliekendaal is een van de uitvinders van de schommel: ‘’Schommelen, dat wil iedereen blijven doen. Op deze manier kunnen we mensen ook nog wat extra’s meebrengen, dan alleen een zwaai op de schommel.’’

Zijn planten de nieuwe energiebron?

Onderzoekers aan de universiteit van Wageningen zijn erin geslaagd om uit planten, energie op te wekken. Een van die uitvinders is David Strik, hij is nog steeds werkzaam bij de universiteit van Wageningen, en zijn onderzoek naar planten en elektriciteit gaat nog steeds door. Hij vertelt hoe ver men is met de ontwikkeling van planten-energie.

Factcheck-opdracht

In 2016 plaatste wennekendonk een tweet waarin hij zich afvroeg of er van de aardbevingen in Groningen energie kon worden opgewekt. De vraag is of mogelijk is om energie op te wekken uit aardbevingen. Een aardbeving bestaat immers uit trillingen.

Op 25 juli 2015, dreef echter het medium De Speld de spot aan met dit onderwerp: https://speld.nl/2015/02/25/kabinet-wil-energie-winnen-uit-aardbevingen/

Volgens het artikel van het Amerikaanse forum howstuffworks.com, is het mogelijk.

Er zouden theoretisch twee primaire soorten systemen kunnen bestaan ​​om uit een ​​aardbeving energie te halen.

1. Water dat als gevolg van een temblor wordt verplaatst, dat kan turbines laten draaien.

2. Elektrische energie opwekken op een vergelijkbare manier als het verzamelen van geothermische energie (warmte uit de Aarde).

Aangezien men niet weet wanneer een aardbeving, is een aardbeving een behoorlijk onbetrouwbare stroombron.

Artikel: https://science.howstuffworks.com/environmental/energy/harvest-energy-from-earthquake.htm

HowStuffWorks is een Amerikaanse informatieve website die is opgericht door professor en auteur Marshall Brain. Volgens de site is het een betrouwbare en onbevooroordeelde site. Het doel is inzicht te geven in de manier waarop veel dingen werken. De site gebruikt verschillende media om verhalen te vertellen, waaronder foto’s, diagrammen, video’s, animaties