Dierenasielen hebben het druk met plaatsingen van asieldieren gedurende de coronatijd. Deze dieren komen bij een baasje terecht, maar de coronacrisis blijft niet voor altijd. Dierenopvang Koningen in Balkburg vindt het heel fijn dat de dieren een huis krijgen, maar het baart ze ook zorgen.

 Na het uitbreken van COVID-19 is er veel veranderd voor de dieren in het asiel. De vraag naar een asieldier is omhooggeschoten en het dierenasiel wordt steeds leger. Bij Dierenopvang Koningen krijg je geen dier als je vrij bent in de coronatijd, om vervolgens na de lockdown vijf dagen in de week te gaan werken. Zo hopen ze dat er niet teveel dieren worden teruggebracht.

“Vaak zijn puppy’s acht tot twaalf weken wanneer ze thuiskomen bij hun nieuwe baasje. Stel ze zijn in dit half jaar geen enkele keer alleen geweest, dan wennen ze daar ook niet aan. Er zullen veel honden zijn die daardoor na een tijdje moeite gaan hebben met alleen zijn”, vertelt Shawni Stevens, medewerkster van Dierenopvang Koningen.

Dierenopvang Koningen past wel op met de impulsieve aankopen: “We werken met een uitgebreid vragenformulier. Zodra mensen nog nooit een hond hebben gehad en invullen dat ze vanwege corona tijd hebben – ja, dan gaan onze nekharen wel overeind staan.” Niet alleen de schattige en lieve honden en katten worden geadopteerd, ook de dieren met problemen – die er normaal maanden tot jaren zitten – krijgen een nieuw huis. “We kunnen de honden bijna niet aanslepen. We maken weleens de grap om ze gewoon te stelen”, zegt Shawni lachend.