Danny Vera staat met zijn hit Roller Coaster bovenaan in de Top 2000. ‘’Amerikaanse en Engelse muziek wordt vaak hoger aangeschreven dan muziek van Nederlandse bodem. Danny Vera heeft dit echter doorbroken’’, zegt muziekjournalist Jasper van Vugt.

Van Vugt: ’’Het nummer van Vera is zo speciaal omdat het erg goed in elkaar zit. De tekst spreekt veel luisteraars aan en het wijkt niet af van de muzikale norm die bij Top 2000 stemmers in de smaak valt.’’ De reden dat Roller Coaster het zo goed doet is volgens Van Vugt dat het nummer perfect aansluit op een deel van de doelgroep.

‘’Er stemmen veel veertig plussers op de Top 2000 en de tekst van het nummer raakt ze en spreekt deze mensen aan. Vorig jaar stond Roller Coaster natuurlijk al hoog in de lijst. Hierdoor hebben veel luisteraars het nummer ontdekt en zijn er van gaan houden. Het is een nummer dat tijdloos is en niet snel gaat vervelen’’, zegt Van Vugt.

Het verleden

De Top 2000 wordt sinds de eeuwwisseling – december 1999 – georganiseerd. Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is de absolute recordhouder als het om de eerste plek gaat. Het nummer is in de tweeëntwintig edities maar liefst zeventien keer op de eerste plek geëindigd. Alleen Hotel California, Imagine, Avond en dit jaar Roller Coaster konden Queen van de troon stoten.