Beginnend hiphopartiest Omar Alloui stopt met liveshows vanwege de coronapandemie
. De Eindhovenaar geeft aan dat de ‘authentieke sfeer van zijn optredens’ door de coronamaatregelen dusdanig veranderd is dat hij er geen plezier meer aan beleeft. Hoewel hij nog af en toe in de studio is te vinden, zegt de Marokkaanse artiest dat hij nu andere paden wilt verkennen.

Alloui was tot de coronacrisis volop bezig was met muziek. “Het is altijd wel een passie van mij geweest. In mijn cultuur is muziek erg belangrijk. Ik ben al van jongs af aan bezig met het componeren van teksten die ik inspreek op muziek”, geeft de 26-jarige artiest aan. “Drie jaar geleden ben ik samen gaan werken met een Eindhovens jongerencentrum. Toen ben ik begonnen met het maken van liveshows, met name in Brabant. Ik begon er ook wat geld mee te verdienen en kreeg wat fans in de Marokkaanse gemeenschap,” vertelt Alloui.

Coronamaatregelen bederven pret
De hiphopartiest zegt dat de coronamaatregelen alles hebben veranderd. De landelijke sluiting van concertgebouwen op 12 maart 2020 heeft volgens de artiest de pret bedorven.  “Al deze regels verpesten voor mij de sfeer. Ik hou van crowdsurfen en lol hebben met het publiek. Nu zijn de openbare gebouwen dicht en zelfs als ze open zijn moeten mensen anderhalf meter afstand behouden. Het voelt gewoon anders”, zegt hij.

Onduidelijke toekomst liveshows
De artiest geeft aan dat de onduidelijkheid over de toekomst van de pandemie hem tot dit besluit heeft gedreven. “Ik wilde de liveshows niet op deze manier blijven doen. Daarom heb ik de knoop doorgehakt: geen liveshows meer. Ik maak tegenwoordig veel minder muziek. Ik probeer nu hele andere dingen, zoals het starten van koeriersbedrijf. Ik weet niet hoe mijn toekomst in de muziek eruit ziet,” eindigt de artiest.