Met de Kruikenbox heeft Rob van den Meijdenberg, eigenaar van bierbrouwerij Kraftbier, een alternatief bedacht om toch iets te kunnen doen met carnaval. Met dit pakket kan je in Kruikenstad –Tilburg – ondanks alle restricties toch nog het carnavalsgevoel beleven. ‘’Samen, al is het thuis, kan je het ook gezellig maken. Dat is het doel van de Kruikenbox.’’

De box bestaat uit shotjes, bier, worstenbroodjes, versieringen en een playlist vol carnavalsmuziek. Van den Meijdenberg heeft het idee al een tijdje terug bedacht: ‘’De carnavalsstichting Tilburg heeft in oktober al gecommuniceerd dat ze voor aankomend jaar alle carnavalsactiviteiten gaan schrappen. Toen ben ik gaan nadenken om toch iets te kunnen doen, uiteindelijk kwam daar de Kruikenbox uit.’’

‘’Normaal begin ik carnaval altijd thuis met een paar vrienden en daarna gaan we door in de stad. Dat gaat dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren, maar thuis afspreken met een paar vrienden kan wellicht nog wel. Het maakt niet uit wat het aantal toegestane personen is, je kan het altijd gezellig maken.’’

Samen ondernemen

De worstenbroodjes uit de Kruikenbox zijn afkomstig van bakkerij Theo Pastoor. ‘’Naast bier en shotjes tijdens carnaval, eten wij ook vaak worstenbroodjes. Dit moest dus ook in het pakket komen te zitten. Wij hadden al vaker met Theo Pastoor samengewerkt en in deze tijd moet je elkaar zoveel mogelijk helpen en ondersteunen als je kan.

Hieronder een bericht van Kraftbier om de inhoud van de Kruikenbox te bekijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door KraftBier (@kraftbier013)

Interesse in meer nieuwsberichten? Bekijk ook andere artikelen op de nieuwsredactie.