De evenementenbranche protesteert. Ze wil in januari testevenementen organiseren. Concertzaal Paradox is hier echter niet mee bezig. Zij houdt de deur gewoon open en blijft zelfs haar wekelijkste terugkerende evenement organiseren, de Jazzsessie. Een avond met gratis toegang waarbij muzikanten in spe optreden. 

Rick van der Made (20), saxofonist en vierdejaars student aan het conservatorium in Tilburg opent deze keer de Jazzsessie met zijn band. Samen met zijn bandleden beschrijft hij wat ze van  de Jazzsessie-avond vinden.

Bartho van Straaten, hoofdprogrammeur bij Paradox, licht toe dat de Jazzsessie altijd al gratis is geweest en gratis blijft tijdens de coronacrisis. ‘‘Het event draagt bij aan de ontwikkeling van muzikanten. We vinden het belangrijk om muzikanten te steunen, daarom hebben we gekozen voor een gratis evenement, zelfs tijdens corona.’’

Volgens van Straaten bestaat de Jazzsessie vooral zodat muzikanten hun talenten kunnen oefenen en kunnen netwerken. ‘‘Meestal trekt de Jazzsessie studenten aan van het conservatorium in Tilburg. Het komt soms ook voor dat professionele muzikanten aanwezig zijn bij het event.’’

Aangewezen plekken

Van Straaten geeft aan dat voor het coronavirus de bezoekers gewoon binnen konden lopen. ”Dat kan helaas niet meer. We mogen maximaal dertig bezoekers toelaten. We meten dit door de tickets gratis aan te bieden op onze website. Zo kunnen we voorkomen dat het te druk wordt. Alle bezoekers worden verplicht een mondkapje te dragen. Deze mag echter af wanneer ze plaats hebben genomen bij de aangewezen plek.”

Precieze impact van coronacrisis op evenementenbranche

Naast Paradox hebben het afgelopen halfjaar alle evenementenorganisaties het zwaar. Zowel de omzet als het aantal banen daalt.

https://www.eventplatform.nl/Eventplaform/media/eventplatform/Impact-analyse-COVID-19.pdf