Het RIVM laat met een kort bericht op hun site weten dat zij niet zijn betrokken bij de notitie die gisteren is uitgelekt van het ministerie van Economische Zaken. In deze analyse van de coronacijfers van het RIVM staat dat het openen van de horeca het aantal besmettingen eerder zal laten dalen dan stijgen.

RTL Nieuws had als eerste de uitgelekte notitie van Economische Zaken in handen gekregen gistermiddag. Maar het RIVM zegt nu dat zij er niets mee te maken hebben.

Harald Wychgel, woordvoerder van het RIVM, zegt dat het RIVM niet bij de analyse betrokken is en dat de informatie verkeerd in het nieuws is gebracht. Waar de informatie vandaan komt, daar heeft hij geen idee van.

RTL Nieuws liet gistermiddag doormiddel van een nieuwsbericht weten dat zij de notitie in handen hebben. Daar staat ook aangegeven dat de cijfers afkomstig zijn van het RIVM.

In de notitie staat dat de besmettingen vooral door thuisbezoek ontstaan en dat de sluiting van de horeca nauwelijks effect heeft op de besmettingsaantallen. Het RIVM kan zich niet vinden in deze zogenaamde ‘samenwerking’ met het ministerie van Economische Zaken. Gisteren presenteerde Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, cijfers die het tegenovergestelde concludeerde van de analyse van het ministerie van Economische Zaken.

Op Twitter laat het RIVM ook weten dat zij er niets mee te maken hebben wat er gisteren in de analyse naar voren kwam.

RTL Nieuws heeft nog niet gereageerd voor een reactie.